Питър Кениън прави първи стъпки в план за стартиране на поглъщането на Нюкасъл

Питър Кениън се опитва да сформира консорциум, способен да закупи Нюкасъл от Майк Ашли. Бившият изпълнителен директор на Манчестър Юнайтед и Челси сега е директор на Opto Advisers, спортен консултантски бизнес и се смята, че е провел предварителни разговори с Ашли.

Въпреки че се съобщава, че Кениън води преговори между други, нюйоркската компания Rockefeller Management, нещата са в изключително ранен етап. Освен това поглъщанията на футболния клуб, които преминават, обикновено се обработват изключително дискретно, като сделката на Абу Даби за закупуването на Манчестър Сити може би е най-добрият пример.Когато историята за поглъщане изтече, тъй като подробности за Betclic офертата на Кениън са често, това е или опит за пушене на заинтересовани инвеститори, или изключително ефективен начин за генериране на публичност. Профилът на Guardian: Peter Kenyon Прочетете повече

Това казаха, че източниците са категорични, че предложението на Кениън е истинско и би го накарало да поеме висша изпълнителна роля в парк Сейнт Джеймс, тъй като проблемът на Ашли продължи 11 години. Казват, че Кениън вярва, че има отлична възможност за умножаване на все още неизползваните търговски приходи на Нюкасъл, в рамките на Англия и в чужбина, където клубът командва значително следствие.

Кениън ще трябва да бъде подкрепен от консорциум от инвеститори и се разбира, че той е използвал контактите си, за да прехвърли идеята с различни фирми и физически лица, частни компании сред тях.Кениън също е установил Betclic bonus близки облигации с някои ключови китайски инвеститори в европейския футбол.

Ашли се опитва и не успява да продава Нюкасъл на редовни интервали от 2007 г., но намери купувачите трудно да се върнат, като цената му от 400 милиона паунда е поискана цена ключово препятствие.

След повече от година, когато не присъстваха на игрите на отбора, собственикът на Sports Direct гледаше жребия 0-0 в Crystal Palace миналата събота, а в събота беше на трибуните за домакинската игра срещу Лестър.

Въпреки, че има желание да продаде, Ашли едва ли ще Bet Clic остане впечатлен от изтичането на разговорите си с Кениън, тъй като винаги е искал дискретност от заинтересованите от клуба и се казва, че бъдете инстинктивно подозрителни към всеки, който оставя информация да се изплъзва.