Повече млади футболисти умират от сърдечни проблеми, отколкото се мисли, установява проучването на ФА

Младите футболисти умират от сърдечни проблеми с по-висока скорост, отколкото се смяташе по-рано, според лекарите, които наблюдават програмата за сърдечен скрининг за Футболната асоциация.

Оценката им за 20 години скрининг на млади футболисти на 16-годишната възраст, която е на прага на професионалната кариера, показва също, че повечето са починали около седем години след сърдечна проверка, която не показва проблем.

В светлината на откритията, ФА увеличи броя на сърдечните оценки, които младите футболисти получават от едно до три, на възраст 16, 18 и 20 години.

Наблюдават се редица шокиращи смъртни случаи Bet 365 сред младите футболни звезди, включително смъртта на камерунския международен марк 28-годишната Вивиен Фое, която игра във Висшата лига.Полузащитникът се срина, докато игра за страната си срещу Колумбия във Франция по време на Купата на конфедерациите на ФИФА през 2003 година. При аутопсия е установено, че той има наследствено сърдечно заболяване.

През 2012 г. звездата на Болтън Уондърърс Фабрис Муамба, 23-годишен, получи сърдечен арест на терена по време на равенството на ФА Къп срещу Тотнъм Хотспур и почти умря. >

Понякога подобна трагедия сред футболистите доведе ФА през 1997 г. за създаване на екранизиращата програма. Тестовете са част от оценка на годността, която е задължителна за всички футболисти в академията на възраст 16 или 17 години, преди да подпишат професионален договор.Програмата вече има 20 години изчерпателни данни.

Прегледът на тези данни беше воден от Санджай Шарма, професор по наследствени заболявания и спортна кардиология в Лондонския университет „Сейнт Джордж“ и председател на експертния кардиологичен комитет на Футболна асоциация. Той и неговият екип, които са публикували резултатите си в New England Journal of Medicine, откриват смъртността на един на 14 700 души – значително по-висока от предишните Unibet apostas оценки на един на 50 000 или един на 200 000, каза Шарма.

„Това е трикратно по-голямо от всяко проучване, което някога е докладвано в миналото и това ни изненада“, каза той. „Това, което ни изненада най-много, беше смъртта на осемте смъртни случая, а шестма бяха напълно нормални екрани на 16-годишна възраст.Това беше тревожно.

„Първо казахме, че смъртността е по-висока от очакваната и второ, че еднократният скрининг на 16-годишна възраст, какъвто прави ФА, е не е достатъчно и вероятно ще трябва да направим серийни оценки, ако искаме да идентифицираме някои от тези момчета, защото те умряха около седем години, след като бяха прегледани.

„Смъртта на млад спортист е силно трагично, когато човек счита, че повечето смъртни случаи се дължат на вродени електрически или структурни заболявания на сърцето, които могат да бъдат открити по време на живота. ”

Между 1997 и 2016 г. повече от 11 000 играчи попълват здравен въпросник и са били на физически преглед, 12-оловен ЕКГ и ехокардиография. От тези играчи 42 (0,38%) са имали сърдечни заболявания, които могат да причинят Betclic live внезапна сърдечна смърт.Едва ли някой е имал симптоми от какъвто и да е вид.

Повечето – 30 от 42-те – са се подлагали на операция или друго лечение за сърдечния си дефект и са успели да се върнат да играят футбол, но останалите 12 са спрели да играят. „Някои хора бяха дисквалифицирани от спорта, така че мечтите им бяха отнети. Можете да спорите, че тези хора може би никога не са умрели, ако продължат. Това може да е вярно, но ние не знаем това “, каза Шарма.

Шарма се застъпва за скрининг и за други спортисти. Внезапна смърт, свързана със сърцето, при младите хора настъпва при други спортове. Състезателят на MasterChef Мат Кембъл, на 29 години, се срина и загина в тазгодишния Лондонски маратон.Шарма е консултант на борда на благотворителния CRY (сърдечен риск при младите), който предлага безплатен скрининг на сърцето.

Някои твърдят, че скринингът е загуба на време, каза той. Преглед в британския медицински журнал през 2016 г. заяви, че ефикасността му не е подкрепена от доказателствата. Шарма не е съгласен. “Ако тези хора ще бъдат наши примери за подражание и източник на стремеж и вдъхновение за нашата младост и се очаква да се изтласкат до пределите си, мисля, че трябва да направим нещо поне, за да ги защитим от внезапна смърт”, каза той.