Ричарлисън: „Марко Силва е страхотен треньор … той ще спечели нещата в Евертън“

„Спокоен съм от таксата за трансфер, мисля, че Уотфорд се справи много добре“, казва Ричарлисън. „Те получиха цената, която искаха и благодаря на Бога, че съм в Евертън. Насочвам се високо. Искам да постигна много тук, да направя история тук и да си направя име в Евертън. Аз съм спокоен човек и знам отговорностите си. Ще го покажа на полето. ”Ричарлисън има всички атрибути, за да върне отново вярата на Марко Силва в Евертън. Прочетете повече

Евъртън има нужда от него. В крайна сметка бизнесът на новия им мениджър и футболния директор ще бъде под контрол, като плати 40 милиона паунда за играч, който Уотфорд придоби за 11,5 милиона паунда точно преди година.Други двама, с които Ричарлисън има връзка, бразилецът Бернард и колумбийският защитник Йери Мина, могат да се присъединят към него в Евертън преди крайния срок за трансфер.

Силва играе важна роля за пристигането на Ричарлисън на Vicarage Road, убеждавайки крилото вместо това да завърши напредъка на Аякс и да допринесе за развитието му във Висшата лига. Възможността беше твърде добра, за да се игнорира. Ричарлисън порасна, гледайки Висшата лига на ESPN Бразилия заедно с баща си, който беше убеден, че синът му е подходящ за играта на английски.Бивш нападател на Манчестър Юнайтед на име Кристиано Роналдо бе “основното влияние” върху нова кариера, която скоро привлече разузнавачите на Америка Минейро и от своя страна Флуминензе.

Ричарлисън бързо утвърди доверието на Силва във Уотфорд с пет гола и четири асистенции в първите му 12 мача в лигата. Тогава последва спадът – и за играчи, и за мениджър, и за клубове – като Уотфорд твърди и до днес, че неоправданият подход от Евертън за Силва след уволнението на Роналд Кейман предизвика влошаване на фокуса на предишния мениджър. Силва беше уволнен през януари след пускане на една победа в 11 мача. След експлозивния си старт Ричарлисън не вкара отново в 28 мача във всички състезания.Би било лесно за млад играч да поеме вината за управленските катаклизми, но Ричарлисън, за негова заслуга, не приема лесната линия. More info here

Той казва: „Мисля, че е нормално наистина. За съжаление имаше спад, но не беше просто спад при мен. Започнахме сезона блестящо, стигнахме до четвъртото място, но имахме малък състав и за съжаление, който бе намален с контузии и имаше спад на целия отбор. Наистина съм доволен от първия си сезон във Висшата лига, изиграх 38 мача и успях да остана без контузия.

„Имаше известни затруднения при напускането на Марко, но това беше по-свързано с езика. [Хеурелхо] Гомес все още беше там [все пак]. Това не е извинение, всяко понижение на производителността не е свързано с напускането на Марко Силва Това не беше просто мой упадък, а цялостен спад на екипа.Продължих да давам всичко, поставяйки живота си на линията на терена и точно това ще продължа напред.

В Силва обаче бразилецът, който направи впечатление по време на труден предсезон за Евертън – вярва, че се събира отново с един от най-ярките таланти в играта. “Ако той вече не е един от най-добрите треньори в света, той ще стане такъв”, настоява Ричарлисън. „Мисля, че той ще спечели титли с Евертън и, кой знае, може би национален отбор в бъдеще. Той е страхотен треньор и го разбирам. Винаги, когато искам повече информация за нещо, което мога да направя по-добре, ще отида в кабинета му.Имаме този диалог и това ми помага на терена.

Детството на Ричарлисън беше прекарано в Нова Венеция, където веднъж дилърът на наркотици обвини бъдещия играч на Бразилия до 20 години, че се опитва да открадне мястото му за разпространение и посочи пистолет към него. Евъртън е назначен за 40 милиона паунда, за да помогне на родния си град, след като го направи професионално, но той изпълни това обещание това лято. „Организирах благотворителна игра в родния си град и събрахме три тона храна за хората от града“, обяснява той. „Бих искал да бъда пример за подражание и да продължа да помагам на нуждаещите се.С моя агент Ронато Веласко и сина му Лучано се събрахме моите приятели от детството и семейството ми, за да организираме играта.

„Цената на билета беше един килограм хранителни продукти и за щастие събрахме три тона, които раздадохме на нуждаещите се. Чувствам се горд от постигнатото. Не бях вкъщи правилно от години. Когато го посетих през последните години, беше само за един ден тук и там. Този път успях да остана там цяла седмица и успяхме да помогнем на много хора.

Целта на Ричарлисън този сезон е да се върне в Бразилия по покана на треньора на националния отбор, Tite. Той добавя: „Евертън нямаше страхотен сезон миналата година, но завърши на осми и този сезон се надяваме да бъде по-висок.Миналия сезон Tite ме наблюдаваше, така че този сезон се надявам да имам страхотен сезон и да бъда извикан в националния отбор. “