След втория, накрая осмият. Копрард Портик се справи добре в Рамзау

“Щастлив съм от всичко. Направих най-добрия резултат в кариерата си, а дори и на малък мост, който не е толкова за мен. Предпочитам да имам по-голям мост, но направих добър скок. Това ме предизвика, натрупах увереност и остана в управлението “, каза Portyk ČTK. “Това ме ритна и се надявам да се развие по-нататък това”, каза той.

двадесет и една Световният шампион за юноши от миналата година в началото на олимпийския сезон порази с вирусни инфекции. В финландския курорт Рука той не завърши първото състезание, а втората не започна. Преди две седмици в Лилехамер вкара първия през 28-икамбаната. “Въвеждане на сезона е всъщност много неща и аз наистина nezazávodil”, каза той.

Чехите са в понеделник в Рамзау и Portyk усети още през обучение попадне в бивша форма. “Всички тук, освен германците, бяха тук. Имах сравнение и обучението ми скочи – каза той. На квалификациите в петък той направи четвъртия по-дълъг опит. Той отиде в състезанието със спокоен ум и подобри реда. “Радвам се, че съм психически стабилна.Направо успях, както в обучението, което е важно сега и го показа “, каза той.

В хода отново на шестия километър държат в челните редици на елитните бегачи, но когато те започнаха на облагодетелстваните германците в крачка и борба за върховенство, загуба. “Свежият сняг не беше хлъзгав и трасето беше тежко, затова се притеснявах. Третият кръг, аз самият кръг, а след това стигна зад мен двама или трима опоненти, но той ме ухапа, и се радвам, че останах за бързи пътеки за да приключите. Това е страхотно “, наслаждавайки Portyk.

стигна финала 37 секунди зад олимпийски шампион Ерик Frenzel, който на финала, тясно побеждавайки сънародника Фабиан Riessleho. Жълтата фланелка на лидера на SP продължи Nor Esen Andersen, въпреки че завърши на 14-о място.Мирослав Дворжак успяха да се наложат на моста и в хода на място, все още обиди към 44-то място.

В неделя посещават северна комбинация в Рамзау SP последно състезание тази година и Portyk се надява, че може да атакува още десетина души. “Разбира се. Настояванията млад, аз ще петия си сезон в SP, аз все още е твърде млад и искам да съм сред тях “, каза Portyk. “Ако успея да скочи, така че може да отиде, а аз ще имам шанс”.