Kick It Out се нуждае от помощ, ако футболът наистина е сериозен в борбата с расизма

Тейлър не се справяше твърде безполезно, имайки предвид, че вече е известен като най-високоплатеният съюзник на планетата и същото важи и за PFA като цяло, като се има предвид това, което чувам за организацията, която се развива и се движи Лондонската операция в нови офиси струва £ 5.2 млн., приблизително същото като новото телевизионно богатство, което пристига по-късно тази година. Понастоящем делът на PFA в пота е 17.5 млн. паунда, но е справедливо да предположи, че ще очаква много по-голям клин сега, че Висшата лига има сделка, която идва на 8 млрд. паунда в продължение на три години – а в случаите на Sky и BT Sport – увеличение от 71% от сегашното споразумение. във вдигане на футбол, докато лорд Оуслей удари в Дейвид Камерън Прочети повече

Sky ще плати еквивалента на £ 10.2m на игра. За BT ще бъде £ 7.6m.Богатите стават все по-богати и макар че билетите от 30 паунда на билетите са правилно аплодирани, нека не мислим за една секунда, това е нещо повече от капка в океана. От следващия сезон премиерът Лигата ще бъде толкова заредена с пари, че клубът, който завърши дъното, ще печели повече от телевизионните приходи, 99,5 милиона паунда, отколкото Bayern Munich или Paris Saint-Germain получиха миналата година. Всеки един отбор от най-висшето английско първенство се очаква да фигурира в списъка на 30-те най-богати клуба в света на Делойт. Първият футболист в размер на £ 500,000 на седмица не може да бъде твърде далеч. Играчи, мениджъри, ръководители, агенти, закачалки – списъкът на хората, на които ще се плаща, е почти безкраен.Всеки, който дори има неясна връзка с Висшата лига, трябва да се надява на звъненето на оръжията. Но това ме кара да се чудя дали това е подходящият момент да попитате дали съответните органи могат да пощадят мисълта за Kick It Out и по-специално финансовите съображения, които го държат обратно от това да стане организацията, която всеки иска да бъде. Да, клубовете от най-дивизията най-сетне са признали, че феновете се отвръщат от спорта поради разходите за последващите отбори на най-високо ниво. И все пак не е нищо лошо, с всички налични богатства, че Висшата лига влага не повече от £ 125,000 всяка година, за да се задържи Kick It Out.Футболната асоциация и чипа PFA в същото време – и футболната лига, които не са допринесли за стотинка в продължение на години, най-накрая се съгласиха да започнат да допринасят преди няколко сезона.

Общо, това означава, водеща група за борба с расизма получава основно финансиране от 500 000 лири годишно, от което трябва да има бюджет за всичко, включително заплатите на 13-те служители, които, странно, редовно се изправят пред твърденията, че тяхната организация не е достатъчно мощна в рамките на индустрията. Повече от веднъж тази малка операция трябваше да бъде изплатена финансово.Тя се нуждае от помощ и когато има толкова много пари, които се движат наоколо, не е ли време хората със силата да направят нещо за това, спряха да търсят обратното? Несъмнено се чувства странно, че всички се съгласяват с Kick Това трябва да бъде укрепено, но никой не изглежда да оспорва факта, че годишният принос на Висшата лига ще бъде около 0,0004% от новия си телевизионен доход. Очевидно не е достатъчно или дори близо, и това оставя един ключов въпрос.Ние всички знаем, че парите са там – но дали съответните хора смятат, че това е достатъчно важно? На този принцип, може би те трябва да гледат видеото, което се появи в интернет преди няколко дни от група Арсенал привърженици, включително една жена на средна възраст, пеейки антисемитски песни на пакетиран подземен влак по пътя към Спърс – очарователен малък джудже, който казва: “Имам препуциума, нали? Измамни евреи. “

Тези инциденти не винаги правят национални заглавия, но те все още се случват. Всъщност, ако погледнете последния годишен доклад на Kick It Out, ще намерите своя председател Херман Оусели, отбелязвайки “значително увеличение на докладваните инциденти, свързани с омразата във футбола”.През миналия сезон, 393 бяха съобщени на “Kick It Out”, в сравнение с 77 преди две години. Организацията с други думи е по-заета от всякога. “Има крехкост и уязвимост на футбола да се превърне в цел за такова злоупотребяващо и неприемливо поведение”, пише лорд Оузелей. “Вече има солиден транш от обучение и повишаване на осведомеността в играта, за да се противопоставим на най-лошите излишъци. Необходимо е обаче нов, съществен и последователен подход и е необходима неотложна необходимост за справяне с тази заплаха. “За съжаление, не всеки във футбола е симпатизант на Kick It Out – понякога изглежда, че няма други причини, освен организацията да няма по-мощен статут.Може би си спомняте книгата на Рио Фердинанд и последвалата сериализация на вестника, когато той направи вредното, но неоснователно обвинение, че групата отказва да присъства на процеса на Джон Тери за предполагаемо расово насилие срещу Антон Фердинанд, по-малкият брат на Рио. В действителност представител присъстваше на всяка минута, седнали до родителите на Фердинанд, Джулиан и Джанис, през всичките пет дни, докато не се стигна до невярната присъда и привържениците на Тери празнуваха с розова кава в публичната галерия.И Рио можеше да знае това, ако беше присъствал на себе си. След това има историята на друг бивш професионалист – богат човек с лондонско имение и всички други аксесоари – който се позиционира като кампания и беше поканен на едно събитие “Kick It Out”, не на огромно разстояние от мястото, където живее, само за да се откаже, защото означаваше да плати собствената си такса за влак.

Долната линия е, че организацията получава сурова сделка , работещи на оскъден бюджет от нетърпелив офис на четвъртия етаж над клон Clerkenwell на Pizza Express. Има още хора, които надолу полагат домати и моцарела и се чувства като трагикомедия, която, строго погледнато, Kick It Out е по-добре, отколкото някога е било.Преди две години основното му финансиране беше още по-малко, на 300 000 паунда. Футболът е толкова сериозен, колкото за борбата с расизма, както се казва? Вероятно ще знаем повече, когато телевизионното богатство пристигне по-късно тази година и парите се разделят.Очевидно е какво трябва да се направи, и най-малкото странен е светът, когато ПФС плаща на главния си директор приблизително седем пъти повече, отколкото целият спорт дава най-видимата си антирасистка група всяка година. за лисиците Блестящи като постиженията на Лестър Сити са този сезон, си струва да се отбележи, как Алън Бирхенъл, човек, който може да бъде описан като г-н Лестър, отказа да се присъедини към бандата, водена от Гари Линекер и Роби Савидж, както и Тони Пулис и различни членове на моята професия, които се опитват да направят случай, че ако спечелят лигата, това ще представлява най-голямото футболно чудо, което някога е имало в най-висшето английско разделение. > Може би бих могъл да бъда обвиняван в пристрастност тук като автор на книга, описваща успехите на Нотингамската гора от 1977 г. до 1980 г., започвайки с повишение в първото дивизия, шампионата в първенството и двете европейски купи, когато удариха Ливърпул а бившият им орден дълго преди Алекс Фъргюсън да се замисли за израза.

Бирхенал можеше да се наведе на другата посока, може би би предположил, предвид връзката му с Лестър датираща от началото на 70-те години и неговия неудържим ентусиазъм, тълпа преди всяка игра.Той е отличен посланик на клуба, но беше интересно да го види в разговор с Джон Макгавърн, капитан на гората от годините на славата си и признанието му, че историята на Лестър е достатъчно магическа, без да се налага да прилага ненужно върховно завъртане.

Горската страна, за да се събере отново, спечели лигата през първата година, след като се изкачи с петия най-нисък пункт за някоя популяризирана страна в историята и трябваше да поеме отбор от Ливърпул, който бе в процес на спечелване Европейски първенства и бе оценен от Алън Хансен и Грейм Сунес, сред останалите, като най-великия отбор, който някога е бил в клуба.Да, финансовият дисбаланс е по-голям в наши дни, но Лестър е в техния втори сезон и ако аргументът се основава на пари, Манчестър Сити, Челси и Манчестър Юнайтед са прекарали късмет само за да се върнат назад.

екип, събран от Брайън Клъф и Петър Тейлър, спечели и две лига на Купата и Европейска Суперкупа срещу Барселона, където феновете на домакините ги изтръгнаха от “Камп Ноу”, както и 42 неполучени мачове в лигата, което продължи почти една четвърт век. На това основание приемането на Бирхенал, че заглавието на Лестър, което е славно, както би било, не би било “кръпка” за цялостния успех на Клъф като чувство за ясна преценка на фона на някаква преувеличена хипербола.

Няма от това, разбира се, намалява постиженията на Лестър.Това би било една от най-сензационните истории за всяка футболна епоха – и със сигурност най-голямата от ерата на Висшата лига – и вероятно той обобщава красотата на това, което направи Лестър, че няколко от играчите от този велик голф екип ми казаха за да ги направят.

Между другото, BBC Radio Leicester са излъгали извинението ми, че са сред многото хора, които си представят битка за отпадане на отбора на Клаудио Раниери. Лестър сме направили глупаци от всички нас – и няма никакво доказателство, че да ги взривят.Това трябва да е нещо в източната част на Мидландс вода. Проблемът на Ваан Гаал, наречен Di María Laurent Blanc се опитва да намери правилните думи, за да опише приноса на Ángel Di María за друга победоносна нощ за Париж Сен Жермен за сметка на на Челси. “Той им даде проблем от началото до края”, каза той. “Те никога не са знаели къде е той.” За съжаление за Манчестър Юнайтед тези думи могат да бъдат приложени и в различен контекст от магията на Ди Мария в “Олд Трафорд”.Той със сигурност трябва да се класира заедно с Радамел Фалкао като най-разочароващ и скъп провал в историята на трансфера на клуба и не отразява добре Луи ван Гаал, че и двамата са били на неговия часовник. “Ти живееш в миналото”, каза ни Ван Гаал, когато някой попита дали е жаден за Юнайтед и Ливърпул, най-големите и най-успешните клубове в английския футбол да бъдат в лигата на Европа. Може би, но има и куп доказателства, че същото може да се каже и за всеки, който все още го смята за сред най-великите в своята професия.