Monaco Vadim Vasiljevje: Bajnokok Ligája sportfogadás szakadék Olaszország és Franciaország között nem tolerálható

Monaco alelnöke, Vadim Vasilyev elmondta a Guardiannak, hogy bár egyetért azzal, hogy a Bajnokok Ligáját meg kell reformálni, mert a csoportszakaszok gyakran „unalmasak”, elégedetlen a változások kidolgozásának módjával és egy észlelt nem sikerült biztosítani a Ligue 1 klubok tisztességes képviseletét.

Az Uefa augusztusban bejelentette a Bajnokok Ligája reformját, de a részletek nem lesznek gumibélyegzők decemberig.A terv az, hogy 2018-tól 2021-ig a legerősebb klubok több pénzt kapnak – 49% -kal többet – a versenyből és több garantált helyről a csoportban.

Mind a négy legmagasabb rangú hazai a ligák – amelyek jelenleg Spanyolországban, Angliában, Németországban és Olaszországban vannak – négy automatikus helyet biztosítanak a csoportosulásokban, megtakarító csapatok, akik a negyedik helyen állnak, hogy versenyezzenek.Ez mindössze 16 csoportos helyet hagy majd a kontinens további 51 nemzeti bajnokságának képviselői számára, bár az egyik nagy bajnokságból származó klub az Európa Liga megnyerésével egy ilyen foltot is vehet.

Kritikusok sok ország – köztük Franciaország – panaszkodott, hogy a felújítás növeli a nagy klubok és a kisebbek közötti szakadékot, és tovább torzítja a hazai bajnokságok versenyképességét. Vasiljev azonban azt mondta, hogy több helyet rendel a „fontos klubokhoz” az európai legjobb versenyen, de ellenezte a reformot, mert nem javította a francia klubok állását, csak a Ligue 1-től a kettő közül az első lett, akit automatikusan kaptak. belépés a csoportba, míg egy harmadik csapatnak képesnek kell lennie az útra a minősítő fordulóban.Ez ugyanaz a rendszer, mint jelenleg, és Monaco, a tavalyi Ligue 1-ben harmadszor, kétlábú kapcsolatokat kellett nyerni Fenerbahce és Villarreal ellen, hogy csatlakozzon a Tottenhamhez a szezonban.

„Többre van szükségünk A nagy országok nagy klubjai ebben a versenyben érdekesebbé és szenvedélyesebbé teszik ”- mondta Vasilyev. „Úgy gondolom, hogy az elmúlt években a csoportfázis értéke csökkent. Nyilvánvalóan reformra volt szükség ahhoz, hogy a verseny értékét vissza lehessen állítani mindazok számára, akik szeretik a labdarúgást. Itt teljes mértékben egyetértek a stratégiával. De ha nem értek egyet, az Olaszország és Franciaország közötti különbség nem tolerálható. Ez egyszerűen túl sok.Franciaországnak három automata helye van; ez helyes lenne.

A francia klubok panaszkodtak, hogy nem konzultáltak a reformról, amelyet elsősorban a Juventus és a müncheni Bayern tisztviselői hajtottak. Vasiljev elmondta, hogy a reform a Michel Platini Uefa elnöke elhagyásának kizsákmányolásához vezetett, a francia pedig a Fifa etikai bizottsága tavaly decemberben betiltotta a labdarúgást. – Biztos vagyok benne, hogy ott volt volna, ez nem történt volna meg – mondta Vasziljev. „A távozás után maradt vákuum nem volt kitöltve és Franciaország nem reagált, és nem előrejelezte ezeket a változásokat.

„ A probléma az volt, hogy a francia képviselők azt mondták, hogy nem ismerik ezeket a reformokat, amíg nem a felhívás napján jelentették be.Nem történt meg Uefa szinten – a francia klubok nem vettek részt. Igazán sajnálatos, hogy egy ilyen nagy labdarúgó ország nem része az olyan fontos vitáknak, amelyek meghatározzák Európa legfontosabb versenyének jövőjét. Szomorú. ”

Karl-Heinz Rummenigge, a müncheni Bayern vezérigazgatója és az Európai Klubszövetség elnöke azt állította, hogy a Bajnokok Ligája reformja olyan kompromisszum, amely csökkenti az elit klubok Uefától való elszakadásának kockázatát jövedelmező szuper bajnokságot alkot, legalább egy francia klubvezető, Jean-Michel Aulas, Lyon. Vasziljev azonban úgy véli, hogy a Super League még mindig valószínűsíthető fejlődés.Nyitott erre a lehetőségre, de azt mondja, az új versenyek nem lehetnek teljesen exkluzívak.

„Az új formátum már egy Super League prototípusa” – mondta. „Azt hiszem, hosszú távon ez egy Super League létrehozásának irányába megy, bár úgy gondolom, hogy ez logisztikai szempontból meglehetősen nehéz. A verseny szelleméért mindig tartsanak helyeket olyan csapatok számára, amelyek [a hazai bajnokságon keresztül] teszik, hogy ne legyenek stagnálás, ha egy nap zárt bajnokságot hoznak létre. A stagnálás soha nem jó. De fontosabb klubok? Igen, biztos, hogy erre kell törekednünk. De most összpontosítunk arra a tényre, hogy nem vagyunk jól képviselve a Bajnokok Ligájában!Megpróbálunk küzdeni, hogy megmentjük azt, amit meg lehet menteni. A francia labdarúgó szövetség ígéretet tett az előbbi támogatására. – Meg kell látnunk az új elnököt, és meg kell mondanunk neki, hogy úgy érzi, hogy ez a reform nem igazságos – mondta Vasilyev. „Vannak olyan pontok, amelyekről szavaztak, és néhányat még el kell döntenünk. Csak meg kell kapnunk a lehető legnagyobbat. Meg kell őriznünk a francia labdarúgás jövőjét. ”

Vasiljev időközben elégedettebb a rendezvényekkel.A szombati 4-1-es győzelem Lille felett küldte Monacót az 1-es Ligue-ra, és fényes kezdetét terjesztette a kampányra, amely szintén lenyűgöző győzelmet aratott Párizs Saint-Germain felett a Bajnokok Ligája előrehaladásán. Vasiljev elismeri, hogy a csoportlépcső elérése online sport fogadás segített Monacónak abban, hogy más klubok, nevezetesen a Manchester United, érdeklődése ellenére is kulcsfontosságú szereplőket tartson fenn.Vasiljev azt is mondta, hogy nagy szezonra számít a Radamel Falcao-tól, aki a Manchester Unitedben és a Chelsea-ban sikertelen kölcsönt követően visszatért Monacóba, de a múlt hónapban a comb sérülését szenvedte el. Vagy Bővebben

„Nem tudom, hogy készen áll-e a Tottenham-re – ez az edzőnek, hogy a végső döntést hozza -, de azt szeretném mondani, hogy az angol klubok nem indították újra a Falcao-t Annak ellenére, hogy nem volt türelmük vagy hajlandóságuk erre, Monacóban ez lesz az ő szezonja ”, mondta, mielőtt azt javasolta, hogy a Falcao Old Traffordhoz való 2014 nyarán való elmozdulása túl hamar megtörtént, miután térdkötéseket húzott. „Ha egy nagy sérülés után egy játékosot veszel, nem számíthatsz arra, hogy történjen csoda, és elkezdi előadni az első játékot” – mondta Vasilyev. – Ez volt az, ahol valószínűleg félreértés történt a mi oldalunkról és a játékos oldaláról.A nagy kluboknak azonnal eredményre van szükségük, nincs türelmük a játékos újraindítására. Időre van szüksége, speciális tervet és stratégiát kell készítenie, fokozatosan növelnie kell a játékidőt, és előzetesen tudnia kell, hogy a játékos nem fog azonnal fellépni a legfelső szinten. Bízom benne, hogy Monacóval vissza fog térni a legjobb idén.