Sports Unibet med Rangers ‘underskrevet trods klare interessekonflikter’

Sports Directs kontroversielle detailhandelsaftale med Rangers – som kun har lavet Old Company-klubben ca. 4 p fra hver £ 1 brugt i sin Ibrox-butik – blev underskrevet af klubberrepræsentanter med en “klar interessekonflikt”, ifølge Unibet formanden for Det skotske fodboldhold.

I en erklæring om et års jubilæum for et bestyrelseskuppe, der udlodede direktører forbundet med Sports Direct grundlæggeren og Rangers-aktionæren, tog Mike Ashley, formanden Dave King, sigte på at klubbens joint venture-partnere og tidligere kreditorer, der Unibet forsøgte at få ham fængslet før jul.

King sagde: “Det er uheldigt, at det krævede tilbagebetaling af det dyre såkaldte” rentefrie “lån Sports Direct], før vi var i stand til at give meddelelse om aftalen med Sports Direct eller at træffe retlige skridt til at beskytte klubbens interesser og søge tilbagesøgning.

“Denne bizarre situation skyldtes dårligt forhandlede aftaler tidligere til regimeændring d uring hvilke personlige interesser blev lagt foran de af klubben.Derudover havde nogle af de personer, der forhandlede på vegne af Rangers, en Unibet klar interessekonflikt. ”

Kommentarerne markerer den seneste udveksling mellem de to krigsførende parter efter Sports Direct støttet ned fra sit juridiske kamp med fodboldklubben og opgav lovlige bestræbelser for at forhindre offentliggørelse af parrets joint venture sidste måned. Facebook Twitter Pinterest En sports direkte butik. Rangers har kun lavet omkring 4 p fra hver £ 1 brugt i sin Ibrox butik efter aftale med forhandler.

En højesterets dommer, Justin Peter Smith, kaldte Sports Directs retssag et “latterligt stykke retssager” – et yderligere slag for den sportsforhandler, der tidligere havde undladt at have Kongen fandt sig skyldig i foragt for retten og sendt til fængsel efter påstand om, at han Unibet havde overtrådt en gagging-orden.

Denne foreløbige bekendtgørelse blev pålagt i sidste sommer og blokerede Rangers fra offentligt afslørende detaljer om sin aftale med forhandleren, som indeholder swingeing klausuler og var allerede omfattet af kommercielle fortrolighedsaftaler. En Guardian-analyse af Rangers-kontiene forrige måned foreslog, at joint venture med Sports Direct, Rangers Retail Ltd, havde betalt det skotske mesterskabs udbytte på ca. £ 559.000 siden aftalen trådte i kraft for omkring fire år siden .I løbet af den tid havde Rangers-butikken taget mere end 13 millioner pund gennem fans fra fans, mens en tidligere detailaftale med JJB Sports oplevede, at klubben modtog en indledende Unibet betaling på £ 18 mio. Med en garanteret minimumsårig royalty på £ 3m.

I samme periode på fire år tyder regnskaberne også på, at Sports Direct blev betalt tre gange Rangers ‘udbytte på i alt ca. £ 1,8 mio. Ud over disse betalinger har det også tjent hundrede tusind pund fra joint venture for at levere detailtjenester.På trods af forskellen i de beløb, som hver part har modtaget, ejer Rangers 51% af Rangers Retail, mens Sports Direct ejer de resterende 49%. Aftalerne mellem de to omfatter også: En opsigelsesperiode på syv år til bryde kontrakten En fortrolighedsaftale, der binder Rangers, men ikke Sports DirectObligations for Rangers Retail til at købe aktier til en “højere pris end dens handelsværdi”. En klausul, der giver Sports Direct mulighed for at tvinge Rangers ud af sin aktiepost i Rangers Retail, hvis forholdet mellem klubben og Unibet bedste bookmaker i danmark detailhandleren er “deadlocked” En yderligere klausul, der tvang fodboldklubben til at betale Sports Direct 620.000 £ for at lukke to tidligere Rangers-butikker i Glasgow og BelfastZero forudbetaling til Rangers for at tildele detailhandlen til Sports Direct i 2012A kontrollere stemme for Sports Direct om “økonomiske forhold” vedrørende Rangers Retail.

Sports Direct kunne ikke kontaktes for at give kommentarer i tide til offentliggørelse.