Манчестър Сити превъзхожда Брайтън с възвишен завършек на Серхио Агюеро

Шестата победа във Висшата лига на Манчестър Сити през сезона, която им помогна да излязат на върха след равенството на Ливърпул в Челси, беше декориран от превъзходен гол на Серхио Агюеро. По средата на второто полувреме нападателят търгува с пасове с Дейвид Силва близо до централния кръг и се нахвърли към целта с някои умения за разбъркване на меки обувки, които го накараха да мушне Луис Дънк, преди да намери Рахим Стерлинг вляво.Нападателят на Англия изкриви и изпрати топката обратно на аржентинеца, Betclic който никога нямаше да пропусне от осем ярда, отбелязвайки петия си гол в кампанията.

Феновете на City, които вече бяха затрупани от обедната победа на Уест Хем над Манчестър Юнайтед на Жозе Моуриньо посрещна с удоволствие своите съперници с скандирания: „Не уволнявайте Моуриньо“.

Пеп Гуардиола обаче разкри, че Агюеро има проблем с петата. „Серхио се мъчи малко с някои проблеми в краката си“, каза управителят на града. „Той не е 100%. Той не се съвзе от случилото се срещу Нюкасъл [на 1 септември] и говорихме да играем 55-60 минути.Имахме късмет, че той вкара в подходящия момент.

Във вторник Сити са в Хофенхайм в Шампионската лига и след това пътуват до Ливърпул следващата неделя за последния мач от Betclic app лигата преди международната почивка. „Дано той успее да направи двете и след това да се възстанови“, заяви Гуардиола.

Ливърпул побеждава Сити три пъти през миналия сезон. “Ако ни победят три пъти, те са добра страна”, каза той. „След Хофенхайм ще се подготвим.“

Както се очакваше, Гуардиола направи промени на едро само с Дейвид Силва, Николас Отаменди и Александър Зинченко, оцелели от победата с 3: 0 на Оксфорд Юнайтед в купата на Карабао.

Брайтън бяха елиминирани от това състезание през август. Така че последният им излет беше миналата събота срещу Тотнъм.Крис Хютън направи две промени от този състав, когато Юрген Локадия и Берам Каял бяха привлечени.

Градът често започва с пълен наклон тук и по този начин форсира ранен гол. Ако първата е вярна, мъжете на Гуардиола прегърбиха топката и територията, посетителите можеха да се задоволят с достигане на ниво от четвърт час все още.

Проблемът е в възвишеното качество, което минава през тях. Сити се движеше напред със скорост и така беше, когато отваряше резултата чрез течна последователност. Агюеро се отпусна, за да вземе топката и подаде към Лерой Сане. Германецът се втурна отляво и се удари в пропускащ проход през кутията с шест двора, за да остави Gaëtan Bong да разпада. Имаше Стерлинг да превърне топката в празна мрежа за четвъртия си гол за сезона.

Същият играч се приближи до удвояване на предимството, когато почивката наближи.Този път той показа змийски бедрата, за да създаде време и пространство, когато Бонг се приближи и Матю Раян трябваше да направи рязко спасяване отляво. Вратарят на Брайтън беше също толкова пъргав, когато се хвърли Betclic bonus отдясно от удара на Фернандиньо с 25 ярда, секунди преди почивката.

Брайтън имаше късмета да пробие с един гол, докато започна второто полувреме. Съветът на Гуардиола към хората му може би е да продължат да продължават и те първо се показват, Кайл Уокър пламва широко след натрупване, включващо Отаменди, Аймерик Лапорт и Фернандиньо.

Състезанието се играеше повече или по-малко. в заключителната трета на Брайтън.Всеки път, когато посетителите успяха да наберат от своята половина Сити почисти с лекота, както когато Антъни Нокаерт гони топката вляво, за да види Лапорт.

Сане се ограничи с лазер на Бернардо Диагоналът на Силва отдясно, но заглавката му влезе в земята и отново. Fiver: регистрирайте се и получавайте ежедневния ни футболен имейл.

Когато Сити се обърна, ударът на Agüero беше блокиран, след което Дейвид Силва разби. топката във вратата и Райън се справи добре, за да я отблъсне.

Някога перфекционистът, Гуардиола се размърда от мястото си към техническата зона, като искаше да помогне на страната му.В един момент той предложи ентусиазирано окуражаване на Зинченко и когато Агюеро вкара, каталунецът проби въздуха и даде на нападателя Аржентина продължителна прегръдка.

Сити не добави към съвкупността си, но успя мача умело да запечата друг Убедителна победа. Джозе Моуриньо критикува манталитета на играчите по време на поражението от Уест Хем. Прочетете още Facebook Twitter Pinterest Raheem Sterling открива резултата за Манчестър Сити. Снимка: Мат Макнълти – Манчестър Сити / Ман Сити чрез Гети Имиджис

Хютън каза: „Вероятно все още не са влезли в най-добрата си форма.“ Целта на Иван Кавалейро поставя Вълци на път да спечели над Саутхемптън повече